Page 1 of 2

Chatten äter upp batteriet

Posted: 13 Jun 2013, 10:17
by Skuggvarg
Jag har märkt att chatten verkar dra obscena mängder batteri och jag undrar varför det är så?

Så länge jag inte läser eller skriver i chatten kan jag ha appen igång väldigt länge och både zooma in och ut och flytta runt kartan utan att det tynger batteriet märkbart, men så fort jag börjar läsa i chatten blir batteriet mer ansträngt och börjar jag skriva i chatten kan man se att batterienivån börjar dala väldigt kraftigt, väldigt snabbt.

Det är lätt att göra en jämförelse med Facebook, där går det utmärkt att skriva massor av kommentarer utan att batterimätaren ens verkar ändras men likväl är turfchatten extremt batterihungrig.

Även när jag varit nere på 3-4% batterinivå har jag kunnat ta ett tiotal zoner till utan problem och utan att mobilen dött, men om jag i det läget skulle öppna chatten dör mobilen nästan omgående.

Så hur kommer det sig att turfchatten är så batterikrävande medan själva turfningen inte är det?

Re: Sv: Chatten äter upp batteriet

Posted: 13 Jun 2013, 17:23
by TBIT
Intressant iakttagelse! Om du kan ta fram konkreta siffror så lägg gärna en felrapport på issues.turfgame.com!

Re: Chatten äter upp batteriet

Posted: 13 Jun 2013, 17:39
by Drassen
mkt intressant. men det är inte så att du har skärmen påslagen mer när du chattar än annars?

Re: Chatten äter upp batteriet

Posted: 14 Jun 2013, 09:01
by Skuggvarg
mkt intressant. men det är inte så att du har skärmen påslagen mer när du chattar än annars?
Att jag ens märkt detta är nog för att jag av gammal vana är en hängiven chat-person, det märks tydligt att de flesta turfarna inte bryr sig särskilt mycket om chatten, om de ens använder den. För mig är diskussionerna kring spelet däremot halva nöjet, så jag chattar gladeligen och det är väl just därför jag sett att det är en stor skillnad i hur mycket batterikraft som förbrukas.

Förvisso måste jag ha skärmen igång konstant när jag är i chatten men jag har ofta skärmen tänd ändå när jag turfar eftersom jag gillar att ha koll på läget och omgivande turfare, så när jag bara läser i chatten märker jag faktiskt ingen skillnad i batteriförbrukning. Det är när man börjar mata in text som man i princip kan se hur batteriet minskar för varje mening man skriver. Jag har inga vibrationer aktiva i appen och inte på mitt tangentbord heller så det är inte där problemet ligger.

Det enda jag vet med säkerhet är att när jag har exempelvis 40% batteri kvar så ska jag rent praktiskt kunna turfa i åtminstone en timmes tid men börjar jag chatta dör batteriet efter typ 20 minuter. Att skriva och skicka text ska inte behöva äta upp så stor del av batteriet som det verkar göra, för isåfall skulle mobilen dö väldigt fort även när jag skriver på Facebook eller skickar sms, och där har jag inte alls märkt en så här stor skillnad i förbrukning.

TBIT: Jag ska se om jag kan åstadkomma någon konkret jämförelse i rena siffror.

Re: Chatten äter upp batteriet

Posted: 14 Jun 2013, 09:16
by Isengrim
Använder du standardtangentbordet eller har du nån annan app för det?

Re: Chatten äter upp batteriet

Posted: 14 Jun 2013, 17:03
by Skuggvarg
Använder du standardtangentbordet eller har du nån annan app för det?
Har använt några olika, nu kör jag med TouchPal. Men som sagt kan jag inte se att denna app drar mycket batteri i andra sammanhang.

Re: Chatten äter upp batteriet

Posted: 14 Jun 2013, 17:19
by Drassen
försök som sagt bekräfta att det är turf-appen med hjälp av andra turfare. Det är inte aktuellt att vi lägger felsökningstid om det är något annat som strular:)

Och sen är det issues.turfgame.com som gäller när du har något konkret som sagt.

Re: Chatten äter upp batteriet

Posted: 17 Jun 2013, 19:42
by christoffe9
Vet inte om det är relevant, men har upplevt något liknande
När jag ska skriva i chatten laggar turf/telefonen rejält ibland. Det kan ta två-tre sekunder innan bokstäverna dyker upp i fältet.
När jag sen stänger tangentbordet (standard) återgår allt till det normala

Det sker bara när jag har andra appar igång, så jag har alltid utgått att det är telefonens stora brist på arbetsminne som är orsaken
Men när det händer tappar jag flera procent av batteritiden direkt

Re: Chatten äter upp batteriet

Posted: 17 Jun 2013, 21:46
by Cee
Vore inte ett enkelt test att ladda telefonen till 100%, lägga den med kartan uppe och skärmen helt igång i en timma. Sedan upprepa samma sak från 100% fast med chatten öppen. Eventuellt en tredje runda då man kanske skriver något var 5/10e minut.

Re: Chatten äter upp batteriet

Posted: 17 Jun 2013, 22:29
by christoffe9
Har man tid att ha turfappen igång, då ska man vara ute och turfa! :-)