Page 1 of 3

1 timme om dagen

Posted: 03 Oct 2013, 17:38
by Jimo
Då förutsättningarna för att tävla i Turf är väldigt olika blir det lätt att turfaren, med mest fritid att lägga på Turf, också kammar hem de högsta poängen. För att jämna ut förutsättningarna borde det skapas en turftävling med en begränsning i speltiden.

Förslag:
Tävlingen pågår under en omgång och man anmäler sig på en websida till nästa tävling. När tävlingen startar och turfaren tar en zon triggas en "timer" igång. Efter en timme räknas den timmens poäng ut och läggs till tävlingspoängen. Därefter aktiveras en block på 23 timmar. När blocken gått ut kan "timern" triggas igång igen och nya poäng kan samlas in. Naturligtvis påverkas inte den "vanliga 24/7 turftävlingen"

Det är alltså en tävling där man får poäng för maximalt en timmes turfande per dag. Detta gynnar spelare som vill tävla och samtidigt sköta ett heltidsjobb, rädda äktenskapet och ha tid för barnen osv...

Detta borde gå att ordna genom APIt? Någon kodknackare som vill vara behjälplig? ;-)

Re: 1 timme om dagen

Posted: 03 Oct 2013, 18:12
by Isengrim
Om det är den bästa timmen mellan 0-24. Men från första taken, då blir det taskigt mot dom som bor i utkanten av städer.

Re: 1 timme om dagen

Posted: 03 Oct 2013, 18:27
by Jimo
Det är en valfri timme. Så fort du tar en zon sätter den igång. Sen måste du vänta i minst 23 timmar innan du kan starta en ny "turftimme". Är det fortfarande otydligt?

Re: 1 timme om dagen

Posted: 03 Oct 2013, 18:44
by Isengrim
Tja, då är det en dålig idé.

Re: 1 timme om dagen

Posted: 03 Oct 2013, 20:29
by Jimo
Okej! Tack för att du motiverade din åsikt.

Re: 1 timme om dagen

Posted: 03 Oct 2013, 21:06
by Isengrim
Motivationen har du i mitt första inlägg. Men jag kan utveckla den. Tar du en zon och har en bra bit till nästa då faller det. Skulle man ta den bästa 60min så skulle det vara mer rättvisst. Men bor man taskigt till men ändå tar sig till bättre turfområden så kan man iaf inte tävla fast din intention är att det skulle vara rättvist just för att den räknar från första taken och en timme framåt. Alla har nämligen inte en gurkodling av zoner utanför dörren.

Re: 1 timme om dagen

Posted: 04 Oct 2013, 18:44
by Jimo
Deltar man så får man tänka lite taktiskt, vilket också är kul. Att börja "turftimmen" i skogen är inte så smart. Kan man inte bortse från den vanliga topplistan och kanske cykla förbi några zoner av taktiska skäl kanske inte detta är en passande tävling men det är ett alternativt sätt att tävla och det är vi inte bortskämda med.

Re: 1 timme om dagen

Posted: 04 Oct 2013, 19:54
by Isengrim
Det är lätt att säga så när man har en gurkodling av zoner utanför dörren, för många andra är det att ta allt man kan för att öht få några poäng och takes.

Re: 1 timme om dagen

Posted: 04 Oct 2013, 22:02
by Blabert
Jag tycker det är en bra idé, om man inte känner att det passar en själv så måste man ju inte vara med :-)

Tapatalked from my Xperia Z

Re: 1 timme om dagen

Posted: 04 Oct 2013, 22:42
by Isengrim
Idén är bra om det är bästa timmen man får räkna. Annars faller den för många. Det är väl trist att inte gå hela vägen utan bara gå ¼...