Glest med zoner i Ernemar (Oskarshamn)

Moderator: Zonemakers

Calle.T
Posts: 19
Joined: 13 Feb 2015, 11:36
Country: Sweden

Glest med zoner i Ernemar (Oskarshamn)

Postby Calle.T » 13 Feb 2015, 14:27

Skulle gärna vilja se att områdena Ernemar (småbåtshamn och många promenadvägar längs med vattnet och Gunnarsö (populär badplats för oskarshamnare) blir bättre utbyggda när det gäller zoner samt bättre ihopkopplade med Gröndal och centrala Oskarshamn. Nu finns det bara två zoner som sällan besöks då både ligger långt ifrån Oskarshamns andra zoner och inte är lättillgängliga att ta ifrån cykeln. Zonerna är vackra men personligen tycker jag att zonen Sevyn kan flyttas upp på gångvägen utan att utsikten förändras, se flyttförslag punkt fyra på kartan, där finns det idag en nybyggd gång och cykelbro.

Kommunen har byggt en grusad gång och cykelväg längs med Gröndalsgatan (på "norra sidan") ifrån korsningen med Verkstadsgatan fram till slutet av Lotsgårdsvägen. Gång och cykelvägen skulle må väldigt bra av att få en eller två zoner.

Flyttförslag punkt nummer 3: zonen Sjösättning är belägen vid incheckningen till Gotlandsfärjan, det är ofta många lastbilar som en måste akta sig för då det inte finns någon gång eller cykelväg nära zonen, utan turfaren måste dela en "smal" väg med lastbilar och andra fordon, ofta knepig att ta på grund av gps störningar. föreslår därför att zonen flyttas till gräsytan vid punkt tre.
Attachments
ernemar.jpg
ernemar.jpg (134.59 KiB) Viewed 640 times

Return to “Kalmar”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest