Poäng i svårtillgängliga zoner

Förslagsdiskussioner

Moderators: TBIT, Stonecape

Lillklippan
Posts: 66
Joined: 23 Jul 2013, 20:22
Country: Sweden

Poäng i svårtillgängliga zoner

Postby Lillklippan » 07 Aug 2013, 19:59

Jag har ett förslag om att man skall göra de lite mer svår till gängliga zonerna attraktivare.
Ge dem mer poäng och bättre poäng/timme som man behåller dem. Detta borde göra att den extra ansträngningen att ta dem vore mer värt. Jag ser idag att flera inte tar sig mödan och tiden att ta dem eftersom att de verkar anse att ansträngningen inte betalar sig i den missade tiden att kunna ta fler av andra zoner.

Jag har några exempel på dessa zoner i Västerås som borde få en sådan status för att öka attraktiviteten.

http://turfgame.com/map/WoodNestPeak
http://turfgame.com/map/MulleThis
http://turfgame.com/map/WesMulleWest
http://turfgame.com/map/WesMulleNorth
http://turfgame.com/map/WestMulleEast
http://turfgame.com/map/WesMulleSouth

En annan sådan zon som jag hört talas om borde var t.ex.
http://turfgame.com/map/HassleBottom

User avatar
Dusty
Posts: 119
Joined: 30 Aug 2011, 15:22
Country: Sweden
Location: Storuman

Re: Poäng i svårtillgängliga zoner

Postby Dusty » 08 Aug 2013, 20:09

Låter som en bra ide men vad avgör en svårtillgänglig zon då? Går ju att kolla i historiken antar jag över antal takes en viss zon har och platsen den ligger på. Ett berg, träsk eller lång ut i skogen är väl rimliga platser men andra avlägsna platser som en rastplast efter någon bilväg kanske inte räknas till en svårtillgänglig plats även om den inte tas så ofta.

Har en till då till förslag ;)

CloseToHeaven
Wiki

Lillklippan
Posts: 66
Joined: 23 Jul 2013, 20:22
Country: Sweden

Re: Poäng i svårtillgängliga zoner

Postby Lillklippan » 08 Aug 2013, 21:34

Jag har givit en del exempel. Typ WoodNestPeak som ligger på en ganska tvär höjt men inte högst upp utan ned en bit på den sida som inte har en väg upp. Vägen upp till toppen är avspärrad så man kommer endast upp med 2 hjuling eller apostla hästarna på en grov liten grusväg eller på den tvära sidan på en upptrampad stig i gräset som är på den branta sida som zonen vetter åt (Norra sidan).
Sedan flera a Mullszonerna som jag angivit ligger oländigt till och inga vägar som är körbara med bil i närheten så även om man skulle försöka ta dem med en bil så får man gå en bra bit. Det är ju klart att man säkerligen komma fram med cykel men i,o,m, det så är zonen ganska avskild från andra zoner och därmed tar ganska lång tid att nå med cykel.
Sedan zonen HassleBottom när man bara under vissa väderlekar som normal dödlig.
En bra beskrivnig på hur man får ta den zonen får man av TBIT i dennes blog.
http://turf.blekinge.it/2013/05/14/hur- ... slebottom/

Detta borde ge en liten inblick i vad jag menar att man borde premieras extra för att ta zoner som dessa. Zoner som tar t.ex. mer än 5 ggr den tid som man k<n ta andra zoner i närheten och som kräver extra mycket fysisk ansträngning och tid. Skälvklart skall man nog vikta poängen en del beroende på graden av komplexitet, tidsåtgång och ansträngning att ta zonen.
Om vi tittar på http://turfgame.com/map/WoodNestPeak så är vi mer eller mindre 3 stycken som bemödat oss att ta den denna vecka i omgångar. De flesta andra tycker inte att det är värt mödan och tar bara de zoner som ligger runt om kring nedanför på t.ex. Vallby.

Notera att högsta punkten Ligger på denna zon ungefär vid en ljusgrås triangeln som syns på berget och att "grusvägen" upp till toppen är den jag beskrivit först men är mycket längre än den lilla men tvära gräs stig men ser att zonen ligger på. Zonen ligger ca 5-10 m nedan för toppen så man måste ner för den stigen en bit om man kommer på den lätta vägen. Tar man stigen upp så får man en ca 30-40graders lutning upp så den är ganska tvär. Fallhöjden på skidbacken är 50 m och man måste upp minst 40 m vertikalt på den tvära sidan för att ta zonen (gräs stigen går upp for i princip en av pisterna).
http://www.vedbobacken.se/about/

Detta kanske beskriver lite mer av vad jag menar skulle kunna vara bonus zoner med extra poäng i värde för att göra en extra ansträngning för.

Det finns säkert andra zoner som platsar men jag har tagit upp några exempel på olika typer som jag tycker att skulle platsa för att bli en typ av bonus poäng för extra ansträngning gemfört med de vanliga zonerna som ligger på en gräs plätt bredvid en cykelbana eller på en gång väg eller liknande.

Jimo
Posts: 586
Joined: 19 May 2012, 19:06
Country: Sweden
Location: Gurkstaden vid Mälaren

Re: Poäng i svårtillgängliga zoner

Postby Jimo » 09 Aug 2013, 17:27

De svårtillgängliga zonerna håller man, som du säger, länge i Västerås. Ta en mullezon och du kan med lite tur ha den omgången ut. Som spelare kan man också jobba upp PPH på zonen genom att ta dem frekvent.

Jag har tidigare lagt ett förslag på en tävling i innehav av "besvärliga zoner". PÅ Warded kan man se vem som haft det procentuellt längsta innehavet av varje zon under omgången. Under september kan det bli så att vi i Västerås kör en test tävling i denna "turfgren" :-)

User avatar
Toubkal
Posts: 259
Joined: 18 Aug 2012, 13:19
Country: Sweden
Location: Stonemason

Re: Poäng i svårtillgängliga zoner

Postby Toubkal » 29 Aug 2013, 10:32

Tycker att svårtillgängliga zoner (alltså såna som ligger en bra bit från närmaste bilväg) på en höjd eller som en avsevärd omväg från en normal runda kunde få ett ökande TP succesivt för varje dygn den inte blivit tagen. Till slut kanske PPH är uppe i neutralPPH igen och det uppmuntrar att någon tar zonen åtminstone en gång till under omgången.


Return to “Förslag”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest