Page 1 of 6

Fler zoner till Nacka

Posted: 09 Aug 2012, 10:27
by Miss Marple
Skulle vara trevligt med fler zoner ute i Nacka, lite tunt som det är idag:-)

Re: Fler zoner till Nacka

Posted: 05 Sep 2012, 12:05
by flipper
Vi fick för någon vecka sedan några nya zoner det tackar vi för. Men det är fortfarande tunt med zoner i Nacka.

Re: Fler zoner till Nacka

Posted: 05 Sep 2012, 12:31
by Isengrim
Kan bara hålla med, framförallt ut mot fiskis och saltis. Fiskis är ju ändå den tätort i sverige som är mest tätbefolkad.

Re: Fler zoner till Nacka

Posted: 05 Sep 2012, 14:26
by MissMarple
Bra att det kom några nya zoner till Nacka, tackar vi för:-)
Fler tas tacksamt emot, mot Saltsjöbaden, Fisksätra som förslag

Re: Fler zoner till Nacka

Posted: 06 Sep 2012, 00:20
by embeoo
+1

Även inre nacka; kvarnholmen, ryssbergen, utskogen, hästhagen, västra delen av nackareservatet skulle inte helt skada. Med tanke på hur länge man får behålla en zon i sjöstan så skulle det nog bli aktivitet, bara de ligger lite mer sammanhängande än idag. Jämför andra väderstreck på samma avstånd från stan, och pendellinjer där man får ta med cykeln.

Som det är nu orkar man bara en gång, för att räkna upp de unika.

Re: Fler zoner till Nacka

Posted: 06 Sep 2012, 08:03
by Jimo
Om ni ser till att vara ruskigt aktiva och trycka upp zonerna till 7-9 i timpoäng så kommer nya zoner regna över er. Det är erfarenheten i Västerås efter denna sommaren...

Re: Fler zoner till Nacka

Posted: 06 Sep 2012, 10:42
by Isengrim
Om ni ser till att vara ruskigt aktiva och trycka upp zonerna till 7-9 i timpoäng så kommer nya zoner regna över er. Det är erfarenheten i Västerås efter denna sommaren...
Problemet är om det är en ensam zon eller för den delen en återvändsgränd så blir det aldrig nån aktivitet, ingen sitter och åker 1-1.5 mil för en zons skull. Människan är lat och tar där det är enkelt. Likaså blir ingen biten om det bara finns en zon att leka med. Det blir lite av hönan och ägget. När det är enkelt och man hela tiden har valmöjligheter och kan komma från flera håll och fortsätta till flera håll blir det mer aktivitet. Tittar man på mellanstora städer så ser dom just ut så och det klart man kan få många bitna när det alltid är nära till nästa zon.

Sen hur dom är placerade spelar stor roll också, tittade lite snabbt på Västerås och hittar inte många zoner som ligger lite mer otillgängligt till, KillerZone, HawkRidge, Knivdråpet och Blöta Gläntan men på det stora hela så ligger era zoner i värsta fall på en gräsmatta.

Det är lätt att säga att vara aktiva när det är lätt att vara det.

Ta en titt på det här och betänk att det bor mer människor i områdena jag besökt än i Västerås och se hur stort område jag täckt och jämför det med hur stort Västerås är och hur många zoner du skulle plockat med samma tidsåtgång. http://warded.se/turf/session/360af62f1 ... b23cecd477

Ta sen en titt på den här http://turfgame.com/map/Fishzone och kolla var närmaste zon finns och om det sen finns nån zon nära den? Tror du allvarligt att det blir en massa aktivitet på den? Ändå är det min mest tagna zon.

Re: Fler zoner till Nacka

Posted: 06 Sep 2012, 11:53
by Jimo
Geografin skiljer sig ibland markant från olika områden. Det är upp till zonmakaren att placera zoner på "bra" ställen. Fishzone har tagits ca 100 gånger på två år, dvs ca 2 gånger per omgång i snitt. Om man bor i Fisksätra är det bara ut och ta den. Nu kan man misstänka att många av tagningarna är av turfare som samlar unika zoner. Glöm inte att zonmakarna lägger ut de flesta zonerna efter förslag från turfarna. Så utnyttja din möjlighet att lägga förslag (i appen), och lägg allihop i Nacka :-)

Re: Fler zoner till Nacka

Posted: 06 Sep 2012, 12:17
by Isengrim
Tja, mer än hälften av ggrna är efter början på Juli i år av två turfare. Nu bor jag inte där så... så det blir bara när jag är på besök. Så mina förlag hamnar där jag bor så det knyts ihop med andra områden så folk har nått att ta på vägen.

Men som sagt, det blir hönan eller ägget, en zon gör ingen aktivitet, folk som bor i Fisksätra/Saltsjöbaden tappar intresset när det är aplångt till nästa och nästa.

Är det som i Västerås tätt mellan zonerna och lätta placeringar så blir det hög aktivtet och det är jäkligt enkelt att säga att man skall vara jätteaktiv med dom förutsättningarna.

Re: Fler zoner till Nacka

Posted: 06 Sep 2012, 12:48
by Blabert
Det är svårt att jämföra Storstockholm med andra städer, eftersom både yta och befolkning är så mycket större än alla andra städer i Sverige. Det går inte heller att tro att kranskommuner och förorter kommer ha samma zondensitet som innerstaden, dels för att det bor mindre folk i Nacka än i Stockholm, men också för att folk rör sig desto mer inne i stan än utanför av olika anledningar.

Just Nacka och Värmdö glömdes dock bort lite i våras när den stora zonströsslaren var framme, så vi får väl hoppas att någon zonbyggare känner sig manad :-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2