Page 1 of 1

Zoner till Filipstad och Lesjöfors! :)

Posted: 10 Dec 2014, 22:02
by Turfgrabb
Aktiviteten har ökat i Filipstad tycker jag! Skulle vara kul om det kunde komma några nya zoner dit (var flera månader sedan). Sen tycker jag att det skulle vara kul om det också kan komma någon ny zon till Lesjöfors också, (finns bara 1 zon där) :roll:

Re: Zoner till Filipstad och Lesjöfors! :)

Posted: 12 Feb 2018, 09:16
by Maqqan
Ett av de bättre områdena i Värmland för längdskidor saknar zon, Kalhyttan i Filipstad. Tack vare sina snökanoner drar de sina spår redan i början av december när det fortfarande råder "midsommarvärme" runt Vänern. Besökte platsen igår och rekade lite under min träning för kortvasan.

Kalhyttan
Första zonnamnet är ju givet. Placeringsförslag bakom värmestugan där omklädning med dusch och bastu finns samt ett rum för förtäring av matsäck om man inte vill köpa något i caféet.

Information: https://www.skidspar.se/varmland/filips ... kidstadion

Bilder från plats:
https://i.imgur.com/ainKGm3.jpg
https://i.imgur.com/cLos9lr.jpg

Placeringsförslag:
https://i.imgur.com/9hyTiRk.jpg
https://i.imgur.com/t8IpTcW.jpg


VileEStönn
Ett av skidspåren är på sommarhalvåret en MTB-slinga som leder bort till slalombacken. Ca 6 km tur och retur från skidstadion. Längs med detta spår, strax efter att man passerat bron över väg 63 finner man denna bänk med en uppmaning på den lokala dialekten.

Bild på bänk:
https://i.imgur.com/CDnAg4i.jpg

Placering:
https://i.imgur.com/xi4tLDX.jpg
https://i.imgur.com/DbvZ6dD.jpg


MTBacke
Namnförslaget kan behöva finslipas, blandade orden MTB och slalombacke. Zonförslaget är i varje fall placerat där skidspåret/MTB-spåret slutar vid foten av slalombacken. Om man inte åker slalom har man en fin vändzon här precis utanför värmestugan för de som åker utför istället för uppför.

Bild på plats (observera vändskylten):
https://i.imgur.com/ECjADcJ.jpg

Placeringsförslag:
https://i.imgur.com/TAkphhr.jpg
https://i.imgur.com/MvaAoUS.jpg

Re: Zoner till Filipstad och Lesjöfors! :)

Posted: 11 May 2018, 00:16
by Gelehallonet
Jag tycker absolut det ska finnas en zon uppe på Storhöjden! Fantastiskt fin utsikt över hela Filipstad och en mysig servering finns däruppe. Image

Re: Zoner till Filipstad och Lesjöfors! :)

Posted: 14 May 2019, 19:21
by Womba-Womba
Zonförslag till Filipstads kommun: Saxå Bruk. Som ett kinderägg: Värmlands äldsta bruk, golfbana och gastronomen Carl Jan Granqvist.