Information om Turf Bonanza Winter 2012

Det tredje Turf-eventet i historien. Tog plats i Sundsvall den 10 mars 2012.
Post Reply
Stonecape
Issue Manager
Posts: 442
Joined: 04 Aug 2010 13:01
Country: Sweden
Location: Sundsvall

Information om Turf Bonanza Winter 2012

Post by Stonecape »

Vi kommer att utgå från centrala Sundsvall, exakt plats meddelas senare. Platsen kan fås i appen genom att klicka på evenemanget där.

Tider som gäller är dessa:

13.00 Funktionärer finns på plats
13.45 Alla samlas för genomgång av tävlingen
14.00 Tävlingen startar
16.00 Tävlingen avslutas och alla samlas vid startplatsen
18.30 Prisutdelning på Allstar (Storgatan 5)
19.00 Ungefärlig tid för middagen

Vi ser gärna att folk dyker upp senast en kvart innan tävlingen för lite försnack och genomgång av tävlingen. Det kommer finnas något att äta och dricka till försäljning också.
Efter avslutad tävling samlas alla och vi kommer informera om kvällen. Sedan är det tid för dusch och att ta sig till prisutdelning/middag. Vi samlas på en restaurang som heter Allstars http://www.allstarbar.se/index.php/vara ... /sundsvall. Om du följer länken så hittar du en meny med priser på mat och annat.

Uppdatering:
Eftersom vi är ett större sällskap kommer en begränsad meny gälla. Är man vegitarian eller så går det bra att välja något annat. Här är en länk till menyn: http://dl.dropbox.com/u/1676190/SelectMeny2011.pdf



//Bonanza Team
Last edited by Stonecape on 25 Feb 2012 23:43, edited 3 times in total.
Stonecape
Issue Manager
Posts: 442
Joined: 04 Aug 2010 13:01
Country: Sweden
Location: Sundsvall

Re: Information om Turf Bonanza Winter 2012

Post by Stonecape »

Nu har vi bestämt var vi ska vara på kvällen, se inlägget ovan!

Det är viktigt att vi vet vilka som kommer vara med på middagen då vi måste göra en bokning. Det har gått ut ett meddelande på facebook om detta. Har du inte fått det, tala om här eller i PM om du ska med på middagen.

//Bonanza Team
bUs
Posts: 126
Joined: 09 Aug 2011 21:23

Re: Information om Turf Bonanza Winter 2012

Post by bUs »

Skulle va trevligt med lite mer utförlig info om hur tävlingen kommer gå till. Är det den som tar flest zoner som vinner, blir det en specialgjord "bana" enbart för bonanzan, kommer det va block time på zonerna etc? Skulle också vilja veta vilken siata datum för anmälning till midaggen och tävlingen är :)
User avatar
Jojje
Posts: 694
Joined: 10 Aug 2010 11:45
Country: Sweden
Location: Sundsvall

Re: Information om Turf Bonanza Winter 2012

Post by Jojje »

bUs wrote:Skulle va trevligt med lite mer utförlig info om hur tävlingen kommer gå till. Är det den som tar flest zoner som vinner, blir det en specialgjord "bana" enbart för bonanzan, kommer det va block time på zonerna etc? Skulle också vilja veta vilken siata datum för anmälning till midaggen och tävlingen är :)
Tävlingen är utformad på samma sätt som turf i övrigt, att man tar sig runt och tar zoner. Skillnaden är att detta kommer bli inom ett begränsat område med en radie på ett par kilometer.
Inom detta område kommer de vanliga zonerna att försvinna tillfälligt och under tävlingens gång ersättas av andra zoner. Dessa kommer anpassas för tävlingen på så sätt att man inte kommer behöva stå still allt för mycket (dvs, alla får samma blocktid). Snabba puckar och taktiskt tänkande är det som gäller. ;)

Vinner gör den som samlat ihop flest poäng, precis som i vanliga turf. Skillnaden mellan denna tävling och vanliga turf är att detta blir ett mycket mer jämnare spel då alla slåss om samma zoner i samma område.

Anmäl er gärna så fort som möjligt till evenemanget på facebook (Turf Bonanza) så vi kan planera in antal deltagare till tävling och middag. De som inte har facebook kan skicka ett PM till mig så blir ni också med räknade.
Bara en zon till
User avatar
Jojje
Posts: 694
Joined: 10 Aug 2010 11:45
Country: Sweden
Location: Sundsvall

Info om hur Bonanzan går till

Post by Jojje »

Image
Bonanzan i Stockholm, Maj 2011. Stor bild: http://bit.ly/Aa9S0t
För att göra er förberedda inför bonanzan i Sundsvall den 10.e mars ger vi er lite mer info:

Under en Bonanza gäller lite speciella regler. För det första kommer de vanliga zonerna ersättas med helt nya zoner på nya platser för att göra det nytt för alla. De vanliga zonerna inom tävlingsområdet kommer tillfälligt att tas bort så länge tävlingen pågår. Zonerna under tävlingen kommer ha en helt annorlunda poängsättning än normala zoner. Det är inte helt fastställt ännu, men det kommer bli något i stil med 60 pph och 10 tp för dessa. Det är alltså en poäng per minut så länge man behåller zonen. Zonerna har också mycket kortare blocktid, 2 minuter, vilket kommer gälla alla spelare, oavsett rank. Det kommer inte heller finnas några bonusar för tagningstid utan alla kommer ha samma fasta värde, 45 sekunder. Observera att dessa värden kan komma att ändras och finjusteras beroende på våra tester inför tävlingen.

Tävlingen fungerar alltså på samma sätt som i det vanliga turf, fast inom ett begränsat område (vilket kommer synas i appen efter starten) och med de nya zonerna. Vinner gör den som samlat ihop flest poäng.

I denna Bonanza har vi lagt till ett nytt moment för att ge tävlingen en extra dimension. Det går ut på att den som tar en speciell zon först, vinner en exklusiv t-shirt som endast finns i ett exemplar(!). Samma person vinner också ett hemligt pris. (Denna person har såklart samma möjligheter att vinna resten av tävlingen) Precis innan start kommer zonen pekas ut och det hemliga priset avslöjas.

Under tävlingen kommer vi erbjuda hamburgare, läsk och kaffe till försäljning. Ta med kontanter om ni avser köpa något, gärna i låga valörer då vi kommer ha begränsad möjlighet till växel.

Strax innan start samlas alla vid startplatsen för en kortare genomgång. Om ni inte sett det ännu så är den platsen utmärkt i appen under "Bonanza Winter" direkt i menyn. För er som kommer med bil kan hitta parkering här: http://img844.imageshack.us/img844/5008/parkeringo.jpg
Bara en zon till
Stonecape
Issue Manager
Posts: 442
Joined: 04 Aug 2010 13:01
Country: Sweden
Location: Sundsvall

Re: Information om Turf Bonanza Winter 2012

Post by Stonecape »

Liten uppdatering om arbetet kring Bonanzan:

Jag och Joacim(jojje) som inte ska vara med och tävla har jobbat med bonanza-zonerna. Vi har lagt ut drygt 40 zoner som alltså kommer ersätta de vanligaste zonerna inom tävlingsområdet. Vi har också haft möjlighet att testa dessa zoner och hela systemet på en testserver vilket gav oss möjlighet att justera dåliga zoner, testa på terrängen och så. Vi är mycket taggade att få se er fightas om dessa zoner och se hur ni kommer röra er kring stan!

Som ni har sett har Johan beställt t-shits till Bonanzan och det finns några kvar än.

Vi har också som en del av detta evenemang intervjuats för en artikel i Sundsvalls Tidning. Där är vi alla fyra med, jag, Sara, Johan och Joacim. Artikeln kommer ut om en vecka, alltså veckan innan Bonanzan.

Vi har nu 23 personer anmälda till middagen på kvällen, mycket roligt att så många vill komma! Jag fick också nyss tag på den begränsade menyn som gäller eftersom vi är ett större slällskap. Är man vegitarian eller så går det bra att välja något annat. Här är en länk till menyn: http://dl.dropbox.com/u/1676190/SelectMeny2011.pdf

Bara två veckor kvar nu! :D

Vill du vara med? Läs mer och anmäl dig här: http://www.facebook.com/events/312210428798914/
fredrik70
Posts: 25
Joined: 17 Sep 2011 18:55
Country: Sweden
Location: Umeå

Re: Information om Turf Bonanza Winter 2012

Post by fredrik70 »

Förmodligen är allt genomtänkt och tipp topp, men har ni behov så har jag ett sånt här 3x3m tält med väggar som jag kan ta med om ni behöver, tänkte närmast om det börjar snöa eller nått. http://www.24mx.se/motocross/p/race-tal ... atalt/k28/

Sedan kommer vi i en VW Transporter med "tomt" skåp som ni/vi kan ha i beredskap under tävlingen om nån för cykelhaveri eller liknande.
Bilen kommer hursomhelst, men tältet behöver jag veta under kvällen.
Post Reply

Return to “Turf Bonanza Winter 2012”