Udda/skumma moment under tiden du turfar

Här diskuteras saker som rör själva spelandet (gameplay), tiden då du är ute "in action"
eccelstone
Posts: 31
Joined: 21 May 2011, 18:24

Re: Udda/skumma moment under tiden du turfar

Postby eccelstone » 29 Jul 2012, 17:50

Sorry för den väldigt detaljerade beskrivningen men jag kände att jag var tvungen. Det tog typ bara en sekund att uppfatta det hela men det etsade sig fast ganska bra i mitt minne, få se om jag vågar återvända i vinter :D
ImageImageImageImageImageImageStockholmImage

flipper
Posts: 33
Joined: 09 Jun 2012, 06:30
Country: Sweden

Re: Udda/skumma moment under tiden du turfar

Postby flipper » 29 Jul 2012, 21:34

När jag vid ett tillfälle tog Kebabplate zonen skulle jag som jag brukar stödja mig på kanten till fontänten men jag lyckades missa kanten och ramlade i fontänen. Som tur var detta tidigt på morgonen, så jag tror inte någon såg mig. Tog mig fort upp och plåckade isär telefonen och klädde av mig till kalsongerna och vred ur vattnet, på med kläderna igen och telefonen fungerade fint. Så det var bara att forsätta turfa. Kan man få Order of Aquamen för det? ;)

tomtebloss
Posts: 1279
Joined: 17 Aug 2010, 17:00
Country: Sweden
Contact:

Re: Udda/skumma moment under tiden du turfar

Postby tomtebloss » 29 Jul 2012, 21:57

Haha. Just kebabplate är en av mina vinnarzoner. Skoj med nästan näckande näckar även om det inte är i klass med sergelfontänen.

OskarC
Posts: 25
Joined: 27 Jun 2012, 22:49
Country: Sweden

Re: Udda/skumma moment under tiden du turfar

Postby OskarC » 29 Jul 2012, 22:11

Kan bjuda på det mest udda jag upplevt inom turf.

Klockan var elva på kvällen och jag var och cyklade i västra Umeå och var precis på väg att plocka zonen KingsYard. Zonen är en gräsplätt med ett elskåp på den västra sidan, gräsplätten ligger precis före ett skogsparti.
När jag väl kom ner efter cykelbanan mot zonen såg jag fyra ben tätt omslingrade runt varandra sticka fram vid elskåpet. Det mest pinsamma var att jag skulle plocka zonen samtidigt som det var full action bakom elskåpet.
Plötsligt känns det som om telefonen fullkomligt skriker "Zone lost" och när jag vänder mig bort för att cykla iväg ser jag ett huvud sticka fram i periferin, sedan ett till ansikte.

Frågan är vem det var mest pinsamt för, mig eller dom?

SubZer
Posts: 6
Joined: 23 Jul 2012, 16:01
Country: Sweden

Re: Udda/skumma moment under tiden du turfar

Postby SubZer » 03 Aug 2012, 10:10

Detta minne passar perfekt i denna tråd!
När jag tog longtopzone förra hösten typ tidigt i september fick jag mig ett minne för livet. Denna zon har alltid varit lite skum med killar som smyger runt i buskarna och ligger och solar nakna men jag har aldrig brytt mig eller fattat vad som pågår, förrän denna gång då jag glad i hågen halv kutar upp för trapporna. Befann mig liksom i turfmode och samtidigt som jag knatar upp på berget stirrar jag på luren och kliver rätt in i en scen där en kille suger av den den andra samtidigt som en annan sätter på honom bakifrån runt omkring sitter det killar och tar på sig sjålva. Jag tittade snabbt ner i telefonen igen och började kuta ner för backen och sen dess har jag inte varit där!
Detta ger ju ett helt nytt perspektiv på zonens namn ;)

Jag kan dock inte påstå att jag blir förvånad då jag fick rätt så konstiga vibbar när jag var uppe där för ett par veckor sedan. Nakna mänskor kan man ju springa på lite var stans då "nakenbad" finns lite här och där . Men de brukar ju i alla fall hälsa tillbaka. Dessa män satt bara och stirrade på en hela tiden medan man stod där. Vet inte vem som skapat denna zon men killen måste ha bra humor... :D

User avatar
kaninmage
Zonemaker
Posts: 219
Joined: 30 Jun 2012, 11:11
Country: Sweden
Location: Malmoe

Re: Udda/skumma moment under tiden du turfar

Postby kaninmage » 14 Aug 2012, 14:00

Det känns som att mina ”moment” inte riktigt platsar i tråden (jämfört med många av föregående historier), men jag delar ändå med mig av det lilla jag hittills har upplevt. =)

1. I April/Maj 2012 någon gång (tror jag) så försökte jag övertyga en vän, muddywater, att börja turfa, och tog med honom på en bilrunda till Malmös ytterkanter en sen kväll/tidig natt, med löfte om skräpmat efteråt.
Det började bra, muddy verkade genuint intresserad och vi tog broderligt varannan zon, andra spelade vi sten-sax-påse om. Efter några zoner kom vi dock till HuntersPeace, där det var min tur att ta zonen och där ”händelsen” ägde rum.

Vi klev ut ur bilen och jag insåg direkt att en cirkus/ett tivoli hade slagit sig ner precis på, och runt, zonen.
Det fanns inga direkta stängsel runt platsen så jag gick in på området medan muddy väntade vid bilen, med uppdraget att hitta en lämplig nästa zon att erövra.
Väl inne på området (stirrandes på en upplyst telefonskärm i mörkret och desorienterad av alla nya vagnar/bodar/tält) så hörde jag efter ett tag någon som ropade på mig.
Halvt förblindad av mobilskärmen tittade jag mig runt och försökte se var rösten kom från, och såg till slut siluetten av en man ca 15m ifrån mig, som närmade sig snabbt.
Han ropade ”Vad gör du här?!? Vad håller du på med?!?”. Nervös som jag var (jag visste inte vad det var för snubbe) var det enda jag kunde få ur mig något i likhet med ”Jag ska bara ta en zon…”, något som mannen givetvis inte förstod.
När han kom tillräckligt nära så såg jag att han var en säkerhetsvakt/väktare, vilket fick mig att i alla fall bli lite lugnare (bättre än en pundare). Jag försökte på pedagogiskt vis snabbt förklara vad Turf var, att en zon fanns inne på området och att det bara skulle ta max 1min att ta den. Mannen verkade faktiskt fatta, eller tyckte bara synd om mig, för han lät mig gå längre in på området för att ta zonen (under övervakning på distans).
Under tiden hade mannens vaktkollega, en bitsk kvinna, smugit sig upp bakom muddy, skrämt honom halvt ihjäl och börjat fråga ut honom varför han, mitt i natten, stannat vid cirkusen/tivolit medan hans ”kumpan” (jag) smugit sig in på området. Kvinnan hade inte samma förståelse som sin manliga kollega, utan började bli mer och mer högljudd med sina frågor/ordrar.
När jag väl, under ständig övervakning, tagit över zonen (det kändes som väldigt många/långa övertagningssekunder) så gick jag och den manliga vakten tillbaka till min bil, där muddy stod och blev utskälld. Lyckligtvis verkade den manliga vakten vara den som bestämde och han fick tyst på ragatan, så att vi kunde köra därifrån.
I efterhand så förstår jag givetvis vakterna. Det kommer en bil mitt i natten, parkerar med motorn igång på en plats där ingen har något att göra vid den tiden. En person smyger in på området medan den andra ”vaktar” vid bilen. Klart som fan att det är skumheter på gång!
Vi ska nog vara glada att det inte blev ”värre” än så. =)
Trots, eller kanske p.g.a. ;), denna händelse så började muddywater att turfa. Han var under ett tag en flitig gåturfare i centrala Malmö om nätterna och har berättat både ett och annat för mig. Dessa historier får han dock själv ge ut. =)2. Under en av mina Danmarksrundor så cyklade jag ut från ett villaområde och rakt in i en medeltida strid. 15-20 män/killar som klätt ut sig i hemmagjorda (?) medeltida kläder/rustningar med svärd och sköldar, som stod och slogs/stred på ett fält (som jag givetvis var tvungen att korsa för att ta zonen).
Jag tog mig över fältet, blev utstirrad av ”riddarna” (trots att JAG var den enda som var ”normalt” klädd och inte betedde mig våldsamt) och hittade zonen, bara för att inse att den (för mig) var otagbar. Zonen bestod av tätbevuxna buskar (jag cyklade många varv i hopp om att hitta minsta lilla busksvaghet) och på det enda ställe där man eventuellt kunde hitta en liiiiten liten lucka i vegetationen, om man kröp längs marken, satt det 2st pensionärer i närheten på en bänk och tittade konstigt på mig (de började titta konstigt redan efter 2:a varvet).
Skämmighetsnivån, där iofs ribban höjs efter varje runda, var en aning för hög för mig så jag valde att lämna zonen neutral. Det blev alltså ingen zon och jag fick cykla tillbaka genom medeltidastriden, där jag är övertygad om att någon skjöt en "pil" efter min cykel, för att turfa vidare.


3. Under en av mina vanliga ”Malmörundor”, på väg till zonen ”ProfessorPark” såg jag ett gäng ungdomar (7-8st i 20-25-årsåldern) som satt i gräset, givetvis i väldigt nära anslutning till zonen (som alltid, finns det en kvadratkilometerstor gräsplätt med en liten 40kvm zon i så nog fan sitter det folk precis i eller intill zonen).
Jag tänkte att jag kunde ta till smsskrivar- eller telefonpratarbluffen under zontagningen, men när jag precis gått in i zonen så ropade en av killarna ”Polis!” och resten av gänget blev tysta och började titta på mig.
Jag visste inte vad jag skulle göra. Säga något? Försöka förklara vad jag gjorde där? Gå därifrån? Situationen var, i alla fall för mig, lite obehaglig då de inte verkade gilla poliser (och jag uppenbarligen var en sådan i deras ögon).
Det stod stilla i huvudet på mig, men då situationen inte blev värre än så (de fortsatte prata med varandra lite halvt efter ett tag, men tittade fortfarande på mig) så blev det att jag helt enkelt stod kvar i zonen, 5m från gänget, och pillade lite på telefonen tills zonen blev tagen och jag nervöst promenerade därifrån. Långa övertagningssekunder där också kan jag säga!
Turfrundan i fråga påbörjades direkt efter jobb så jag hade ”arbetskläder” (jeans och vit kortärmad skjorta). Klädseln, i samband med nytrimmat hår och solbrillor gjorde väl att jag kanske kunde uppfattas som en civilpolis eller något, jag vet inte, eller så ville de helt enkelt bara jävlas.
Jag fick zonen i alla fall, det var huvudsaken, jag får dock fortfarande lite obehagskänslor när jag närmar mig den än idag. =)

/Kaninmage

DolceGrande
Posts: 13
Joined: 08 Jul 2012, 02:04
Country: Sweden

Fischat?

Postby DolceGrande » 15 Aug 2012, 00:32

Var på väg för att ta BarWaterBoats, en av stadens finare zoner dagtid, men mindre inbjudande när det börjar bli mörkt. En enslig grusväg utan gatubelysning som upplevs ligga långt från civilisationen. Just nu är det dessutom fruktansvärda moln med insekter/knott i luften, klara glasögon är ett måste. När jag precis ska ta mig in mellan träden, möter jag en kille som kommer farande ut på en cykel.

- Hallå, är du Turfare? hejar jag glatt, samtidigt som jag antar att han just snott zonen mitt framför näsan på mig.

- Nej-nej, jag har bara fischat! (Jag kan omöjligt uppfatta det sista ordet han säger. Det kan även varit kischat, men logiskt borde han mena fiskat eftersom det trots allt är ett vattendrag.)

- Ok, säger jag och rullar vidare en bit tills mobilen börjar ta zonen.

Då vänder killen och börja cykla tillbaka mot mig, samtidigt som han gestikulerar ivrigt och skriker:
- Nej-nej, inte där! Där inne finns fischat, där inne! Han viftar med handen in i skogen och försöker på alla sätt hjälpa mig som tydligen inte förstår, eftersom jag bara står i vattenbrynet och stirrar på mobilen istället för att fortsätta mot "fischat".

När jag inte lyder hans entusiastiska uppmaningar, ger han till slut upp och börjar cykla ungefär samtidigt som jag tagit zonen och ska åka tillbaka. När jag börjar närma mig honom, ramlar ett paket av hans pakethållare och han får stanna för att ta upp det.

- Mycket flugor ikväll, säger jag när jag passerar.
- Ha-ha, säger han och spänner fast paketet.

Något spännande händer definitivt på kvällarna ute vid BarWaterBoats.

User avatar
SunYour
Zone General
Posts: 2063
Joined: 29 Dec 2011, 00:56
Country: Sweden

Re: Udda/skumma moment under tiden du turfar

Postby SunYour » 21 Sep 2012, 12:52

Råkade titta lite fel på kartan idag och trodde det låg en zon vid vattentornet i Västerås. På vägen dit, precis innan svängen till vänster kommer det ut en.. tror det var en kille från en stig i skogen - med en brun pappkasse för återvinning av organiskt avfall på huvudet, med två hål för ögonen. Knatar iskallt nedför trottoaren på gatan. Eftersom jag har lite svårt för att närma mig folk annars så var man inte direkt offensiv att stanna och fråga varför han hade en pappkasse på huvudet. Däremot tog jag ett kort på säkert avstånd :)

Image

Edit: Verkar inte som bayimg fungerar som direkt pichost längre så lägger url:en dit här under:

http://bayimg.com/HAAAeAaeG
Nu är bilden borta igen... synd, jag som skulle visa :)
Mobile: Samsung S7| Location: Västerås / Stockholm

rb3r7
Posts: 1
Joined: 30 Sep 2012, 10:48
Country: Sweden

Re: Udda/skumma moment under tiden du turfar

Postby rb3r7 » 30 Sep 2012, 11:03

Var ute och löp-turfade en kväll denna veckan. Det finns ett gäng turfar på norra älvstranden som ligger som ett band på väg hem och det blir en 6 kilometer lång runda. Perfekt för att komma igång med beach 2015 träningen.

När jag närmar mig SannegårdsBro så hör jag ett skott. Det är ett lungt område så jag trodde först att det var fyrverkerier. När jag kommer närmare så ser jag tre polisbilar, alla poliserna står och tittar ned på något som ligger ned och rör sig lite.
Vågar mig lite närmare när det inte verkar som det är farligt och märker att det står en kille med en gevär.

På marken ligger en älg och har dödsryckningar.

Visade sig att dom precis hade skjutit en älg som hade virrat in sig i området.
Står och tittar när dom lastar den på en gallervagn.

Roliga citat under lastningen:
Poliskvinna "NEEEEEJ jag fick en massa blod på mig."
Eftersöksjägare: "Jag brukar ju öppna upp dom och tar ut invälovrna, men det kanske inte är så bra här"

Efter 20 minuter så var dramat avslutat och jag kunde ta min turf.

User avatar
LoneDog
Posts: 657
Joined: 26 Apr 2012, 08:50
Country: Sweden
Location: Short Valley
Contact:

Re: Udda/skumma moment under tiden du turfar

Postby LoneDog » 21 Oct 2012, 19:49

Idag när jag turfade och tog en kafferast med Farbrorp (även MCA som kom senare) vid Gotalley så började just en AIK - IFK match.

Här ser man hur dom börjar marschera just där vi sitter så vi fick lite "nervösa" känslor som att vi kanske... ska flytta på oss :P


Sen efter vi flyttade oss så stodd vi och kommenterade och såg dom enorma folkmassorna välla fram.
- - : Du kan inte simma motströms i chokladströmmen : - -


Return to “Spelrelaterat”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest