Session tävlingar

Allmänt snack om spelets utveckling

Moderator: SaLa

Jimo
Posts: 586
Joined: 19 May 2012, 19:06
Country: Sweden
Location: Gurkstaden vid Mälaren

Session tävlingar

Postby Jimo » 08 Jul 2013, 15:05

Här är ett förslag till alla de turfare som inte kan turfa flera timmar varje dag men ändå vill vinna. Jag har ännu inte testat det men försöker få ihop en grupp i Västeråsare för ett test.

Session Battle
Man bestämmer en tid och en zon som man träffas i. Sen kör man järnet under 2 timmar (Bonanzatid) och tävlar i att få den bästa sessionen. Den enda regeln är att sessionen måste vara under tävlingstiden, vilket innebär att man får inte ta någon zon under timmen före, respektive timmen efter, tävlingstiden.

Eftersom sessionerna presenteras på warded dagen efter (publiceras kl 04?) vet spelarna inte hur de ligger till under själva tävlingen utan det gäller att gå all in hela tiden :-)

Dagen efter själva tävlingen skickar spelarna sessionen (länken från warded) till tävlingsansvarige som utser en vinnare (förslagsvis 24 timmar efter att tävlingen slutade). Eftersom PPH rullar in även efter sessionen finns det ett kul efterspel där spelarna måste avsluta tävlingssessionen (1 timme) för att sedan rensa bort sina motståndares PPH genom att ta deras zoner som togs under sessionen.

Skriv gärna i den här tråden om ni testar att köra ett SessionBattle och dela med er av erfarenheterna. SessionBattle kräver ingen inblandning av TurfCrew utan initieras och genomförs av spelare.

User avatar
tretton
Posts: 352
Joined: 19 Dec 2011, 16:08
Country: Sweden
Location: Växjö

Re: Session tävlingar

Postby tretton » 08 Jul 2013, 15:42

Rolig idé!
Google Nexus 5 - Android 4.4.2 - Växjö - Advanced Turfer (39)
Unique Zones: 359 - Visited Regions 12 - Fastest Eager Weasel: 8.31
ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
Fler än 50 dagar i rad med minst en session om dagen.

Peek
Posts: 17
Joined: 21 Sep 2012, 07:35
Country: Sweden

Re: Session tävlingar

Postby Peek » 08 Jul 2013, 17:34

Nu kör vi,några fegisar förra gången vi försökte oss på detta. Inga namn men börjar på We och slutar på steras. Längtar på att trampa sönder dig Jimo ;-)

User avatar
kaninmage
Zonemaker
Posts: 219
Joined: 30 Jun 2012, 11:11
Country: Sweden
Location: Malmoe

Re: Session tävlingar

Postby kaninmage » 08 Jul 2013, 18:57

Jättekul idé, lite tankar:

* Det är nog enklare att skippa pph helt och bara gå på sessionernas tp, för en mer exakt (och rättvis) slutpoäng för respektive turfare.

* Varför måste man träffas/starta i en specifk zon? Skulle inte detta fungera globalt? D.v.s. bara utannonsera start- och sluttid sen får turfare från hela världen skicka in sina resultat/sessioner?

/Kaninmage

Jimo
Posts: 586
Joined: 19 May 2012, 19:06
Country: Sweden
Location: Gurkstaden vid Mälaren

Re: Session tävlingar

Postby Jimo » 08 Jul 2013, 21:48

Kaninmage: Det är ett alternativ. Gruppens tävlingsledare kan avgöra upplägget. Att endast räkna TP är i praktiken det samma som att räkna antal tagna zoner. Den som tar flest zoner vinner (troligen). Att räkna in PPH tillför en strategisk dimension där det kan löna sig att välja sina zoner och inte enbart köra på givna, zontäta kluster. Ett sånt scenario kan ta udden av tävlingen då den som kommer först till klustren även blockar upp dem. PPH skapar också nämnda efterspel där möjligheterna att påverka blir mindre. Istället för att samlas hemma hos någon för att se fotboll på TVn tittar man på turfkartan och ser hur andra turfare påverkar tävlingen, medvetet eller omedvetet. Rättvist, nja, men säkert underhållande och socialt. :-)
Att vara på samma geografiska plats har med rättvisa att göra. Att man tävlar på samma "spelplan" och kan påverka spelares PPH under tävlingen. Inget hindrar att det testas "nationellt". Oavsett hur man kör tycker jag vi ska genomföra några test och bygga vidare därifrån. :!:

Peek: Allt för nöjes skull! 8-)

embeoo
Zonemaker
Posts: 667
Joined: 30 Jul 2012, 00:50
Country: Sweden
Location: SoDa

Re: Session tävlingar

Postby embeoo » 09 Jul 2013, 01:30

Kul ide, som sagt säkert inte rättvis och balanserad, men något enkelt att prova för omväxling!

Men jag tycker även det kunde var ide att rucka på "enkelheten" och köra en officiell kortomgång, med 12, 24 eller 36h mellan omstarterna. Det skulle bli sjuk hets under den tiden :)

Jimo
Posts: 586
Joined: 19 May 2012, 19:06
Country: Sweden
Location: Gurkstaden vid Mälaren

Re: Session tävlingar

Postby Jimo » 09 Jul 2013, 07:10

och köra en officiell kortomgång, med 12, 24 eller 36h mellan omstarterna.
Menar du att man ska köra "miniomgångar" och hålla koll på dessa utifrån spelarsessioner? Flera starter? Utveckla gärna...

embeoo
Zonemaker
Posts: 667
Joined: 30 Jul 2012, 00:50
Country: Sweden
Location: SoDa

Re: Session tävlingar

Postby embeoo » 09 Jul 2013, 10:02

Tänker att man helt enkelt ändrar det planerade omgångsschemat och klämmer in en extra så att en normal omgång tar slut ett antal timmar för tidigt med en vanlig omstart och sedvanlig starthets på det. Sedan startar det om igen för nästa normala omgång efteråt. Vet inte hur flexibelt det är men kan inte tänka mig att en omgångsstart måste vara söndag lunch.

En del skulle antagligen kära järnet mer eller mindre hela kortomgången, medans många nog skulle softa igenom eftersom poängen ändå nollas snart igen.

Kan diskuteras om det ska delas ut [spurt]medaljer och andra priser till vinnarna, eller om det bara skulle vara på kul.

tomtebloss
Posts: 1279
Joined: 17 Aug 2010, 17:00
Country: Sweden
Contact:

Re: Session tävlingar

Postby tomtebloss » 09 Jul 2013, 15:17

Ni pratar om två helt skilda saker. embeoo pratar om korta omgångar som skulle inträffa mellan de vanliga omgångarna. Jimo pratar om sessioner/rundor som är minst 5 zoner tagna och minst 1tim mellan zontagningarna. Då det endast är warded som loggar dessa och warded endast uppdateras vid 3 på natten (i dagsläget iaf) så blir det lite släp i kontrolleringen.

Problemet med embeoos förslag är att alla blir "drabbade" utav det. Jimos förslag så möts alla och kör en runda som är två timmar lång utifrån en viss zon. För att det ska kunna loggas på warded så krävs det att man låter bli att ta zoner 1 timma innan och 1 timme efter.

Jimos idé låter kul och är genomförbar på en gång. emboos känns spontant som om det inte kommer införas inom en snar framtid.

Jimo
Posts: 586
Joined: 19 May 2012, 19:06
Country: Sweden
Location: Gurkstaden vid Mälaren

Re: Session tävlingar

Postby Jimo » 11 Jul 2013, 23:03

Västerås är på semester så vad säger ni om att köra ett test av detta på nationell nivå nu på måndag klockan 18-20? Tisdag klockan 20 utses en vinnare. Maaaaanic monday :-)

Sprid på regionschattar osv. Länken till sessionen kan man posta här under tisdagen.


Return to “Allmänt”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest