Västervik

Moderator: Zonemakers

Madizon
Posts: 11
Joined: 14 May 2014 12:35
Country: Sweden

Re: Västervik

Post by Madizon »

Gärna fler zoner bort mot Marsbäcken också, det är skönt med lite skogs miljö som omväxling :)
Tack!
bjoker
Posts: 8
Joined: 07 May 2015 18:51
Country: Sweden

Re: Västervik

Post by bjoker »

https://www.google.com/maps/d/edit?mid= ... sp=sharing
Hej och välkommen som zonläggare i Kalmar län Moskeroll!
Flyttar fram en länk där vi lagt ut en hel del zonförslag. Tyvärr har inte våra önskemål hörsammats i någon större utsträckning (några av de som finns på kartan har vi dock fått, men det ser du ju i appen). De få zoner som har kommit de senaste månaderna har tyvärr i princip bara hamnat ute på bygden, där få turfare är aktiva och det är mest till glädje för bilturfarna. Synd eftersom vi är många som verkligen vill cykla här i stan, men vi vissa tillfällen är det näst intill omöjligt. Nu har aktiviteten gått ner och det beror troligtvis till viss del på att det varit för trångt ibland. Om det är vackra ställen man ffa vill fokusera på rekommenderar jag att lägga lite zoner runt Maren. Det är en härlig slinga runt som används som rekreationsområde. Ett annat önskvärt utökande är i västra delarna av Västervik för att koppla ihop Jenny/Kvännaren med södra delarna av stan. Ett utökande där skulle dra bort turfare från den smala passagen genom centrum.
Håller tummarna att vi kan få något mer tilldelning under denna period än vad som varit de senaste månaderna.
Tack på förhand.:)
Moskeroll
Zonemaker
Posts: 247
Joined: 06 Mar 2014 14:13
Country: Sweden
Location: Hallsberg

Re: Västervik

Post by Moskeroll »

Hej
Det finns mångas önskemål som inte har hörsammats efter att vi fick nya riktlinjer, några anledningar till det är dels att förtätning med utfyllnadszoner är ner/bort-prioriterat, dels för att hela regioner skall dela på endast et begränsat antal nya zoner under en zonläggarperiod, det gör att vi inte kan ge ett enskilt samhälle alla zoner vi får dela ut i regionen.
Jag kommer absolut att titta lite bättre på kartan, men chansen för att få ett förslag godkänt ökar om förslagen har något mervärde än bara en zon till.

Moskeroll :)
Calle.T
Posts: 19
Joined: 13 Feb 2015 11:36
Country: Sweden

Re: Västervik

Post by Calle.T »

Hej bor inte i Västervik men har turfat runt större delen av stan i jakt på unika zoner, håller med om Västervik tätort behöver lite nya zoner för att skapa lite fler valmöjligheter för stans turfare att välja mellan så dom inte blockar varandra allt för ofta. Sjön Maren är fin och slingan runt Maren samt området Marsbäcken - Solhem skulle nog klara av att få varsin zon för bli mer intressanta för turfarna i Västervik.

Men mitt tips är att kolla in området Piperskärr - Udden och "Grantorpet" och vägen ut dit ifrån centrum. nu finns det bara tre zoner, "WestIsle" (som ligger inne i en ruin) "UnosTower" som ligger högt upp på en kulle och zonen "AcidZone" vars läge kändes väldigt avsides den gången jag besökte zonen. Jag kan tyvärr inte området Piperskärr-Udden så bra men vet att det i början finns bra gång och cykelbana ifrån centrum och området ligger nära Västerviks centrum ("DockSquare" och "WestAnchor") som borde göra det attraktivt att ta en runda runt Piperskärr likaväl som att besöka Norra eller Södra Västervik. Ifrån zonen "Westfriends" till korsningen Gränsövägen/Norrlandsvägen är det 900 meter enligt Google Maps vilket inte borde vara något problem för Västervikarna att cykla även om det innebär att dom inte kan ta någon zon.
BaldBadger
Posts: 24
Joined: 11 Sep 2016 13:11
Country: Sweden

Re: Västervik

Post by BaldBadger »

Ger några förslag på zoner här via länken nedan.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... ZPi_AJoo0I
Image
BaldBadger
Posts: 24
Joined: 11 Sep 2016 13:11
Country: Sweden

Re: Västervik

Post by BaldBadger »

Zonförslag:
Image
Följer man cykelbanan från Westmarkerzonen blir denna perfekt och ur säkerhetssynpunkt åker man i genom cykel och gångtunneln och behöver inte korsa någon trafikerad väg 8-)

Image
Denna zon blir bra då det är lite snålt med zoner på vägen ut mot Lysingsbadet. Blir man hungrig kan man stanna och äta en bit mat om man nu har tid med det.

Image
Här behövs också en zon, då det är rätt så glest här.
Här stod det en stor gammal lyftkran för i tiden.

Jag vet inte vad ni zonläggare har för kriterier, men nyligen fick 3 zoner som ligger lite Offside och väldigt liten aktivitet på.
Image
bjoker
Posts: 8
Joined: 07 May 2015 18:51
Country: Sweden

Re: Västervik

Post by bjoker »

Hej!

Kul att det börjat komma lite fler zoner till Västervik. Tyvärr är det dock som Weirdbeard skriver att flera av dem ligger lite off. Kul att besöka dem en eller ett par gånger, men de bidrar inte till att underlätta den dagliga turfen. Alltför ofta är det väldigt trångt i turfen i Västervik. Lämnar här 2 förslag till förbättring av kopplingen av Kvännaren mot söder respektive norr.
Kvännaren söder Punkt 1. Truckplace, Punkt 2 Karstorp, Punkt 3 Nyhagen. Kvännaren (för att förstå behöver du titta på en ny karta. Det är en ny cykelväg från Kritgatan upp till en ny skola Ljungbergaskolan. Lång kraftig uppförsbacke som är seg när man ska ta sig upp mot norr och ända till Mossgatan. Punkt 1 Ljungberga, Punkt 2 Chalk.
Hoppas att det kan bli lite tätare bland de mer trafikerade zonerna också. Håller tummarna!
Kvännaren.png
Kvännaren.png (327.96 KiB) Viewed 5064 times
Kvännaren - söder zoner.png
Kvännaren - söder zoner.png (343.98 KiB) Viewed 5064 times
MasterOfTurf
Zonemaker
Posts: 243
Joined: 26 Nov 2012 22:51
Country: Sweden

Re: Västervik

Post by MasterOfTurf »

Tack för tipset. Satsar på Kvännaren norr eftersom zonpottstilldelningen inte räcker till för alla förslag som ni lämnat.
BaldBadger
Posts: 24
Joined: 11 Sep 2016 13:11
Country: Sweden

Re: Västervik

Post by BaldBadger »

Halloj

Bidrar med lite zonförslag till Västervik

Image

När man åker längs med kajen så går det att placera in ett par zoner. Den jag döpte till Kranplatsen där låg det förr en gammal lyftkran.

När man skall till Shipwreckzon är det glest, Oljebryggan och Lisaviken är populära platser att fiska vid.

Från 5000området kan man åka till Spinnaren som ligger på en platå, sen vidare till Örbäcken och Hundbacken där det ligger en brant pulkabacke.

Jätten ligger vid en dunge och Skeppet på en liten cykel/gångstig.

Järnet ligger nedanför där Fabriken järnförädlingen låg en gång i tiden.

Skytten leder in till ett bostdsområde.

Mvh Kent / Baldbadger i turf
Image
BaldBadger
Posts: 24
Joined: 11 Sep 2016 13:11
Country: Sweden

Re: Västervik

Post by BaldBadger »

https://kartor.eniro.se/m/dn4JJ
Hej lite uppdatering av zonförslag.

1:an Bauman , 2:an Bergklacken ligger intill cykelbanan. 3:an Skytten, 4:an Bergakungen,
5:an Spinnaren, 6:an Trollet, 7:an Hundbacken en brant pulkabacke, 8:an Dungen,
9:an Matrosen en kort gång/cykelstig, 10:an Järnet, 11:an Gamla kranplatsen, förr stod det en hamnkran här. 12:an NorromTippen, 13:de Återbruket, 14:de Lunar, 12,13 och 14 ligger på en fin cykelbana som leder fram till handelsorådet, 15:de Ljungheden, 16:de Maxikullen.


Mvh Kent/ BaldBadger
Image
Post Reply

Return to “Kalmar”