Zonförslag kring Månsberget, Karlstad kommun

Moderator: Zonemakers

Post Reply
User avatar
Maqqan
Zonemaker
Posts: 1496
Joined: 30 Jun 2013 19:52
Country: Sweden
Location: Lusasken
Contact:

Zonförslag kring Månsberget, Karlstad kommun

Post by Maqqan »

Skogarna kring Månsberget är fullt med mysiga stigar och vägar som skulle behöva lite fler zoner för att locka fler besök. Nu är det enbart ScaryAtNight som ligger här. Kanske att man skulle inkludera zonen FrykmansSpång också som för övrigt ligger på en bilväg. Området har väl i stort sett varit övergivet sen Zakrisdalsverken lade ned och man kan finna fina gamla skyltar här och var där det står hur man får använda Zakrisdals motionsspår. Verkar vara någon som ger dessa stigar kärlek idag med då det byggs lite nya broar och i vintras hade någon plogat de större lederna.

Image


Zakrisbro
Image
Plats: https://goo.gl/maps/ZeU4nShLBhSYACxS7

Zonförslaget är placerat på denna bro. Ligger mitt mellan de existerande zonerna ScaryAtNight och FrykmansSpång så skulle knyta ihop dem bra.


FrykmansLed
Image
Plats: https://goo.gl/maps/r2952GMUN6NGYjuJ8

Fin led som ligger norrut från FrykmansSpång. Tar man den högra stigen som syns på bilden kommer man in på en motionsled som leder till ScaryAtNight. Cyklingsbar om man har tungan i rätt mun. Lite längre fram kan man välja vänster istället och komma ut mot zonen FrykmansLäge eller så fortsätter man rakt fram så kommer man kunna springa runt Månsberget.


MountGate
Image
Plats: https://goo.gl/maps/t9smWNNiTXgpHTfm7

Har många gånger undrat vad syftet med denna grind är, lär ju inte användas dagligen. Men via grinden som syns nere till vänster i bild kan man ta sig till och från Bergviks handelsområde från dessa gamla motionsspår. Bra zon för att knyta ihop områdena, zonen MountBay är ju väldigt ensam.


Månsberget
Image
Plats: https://goo.gl/maps/UVDgLxtX53sdjvE68

Mer eller mindre övergiven gammal herrgård. Finns en mattbutik i en av de angränsande gårdshusen. Fint område men får se vad som händer här i framtiden då det pratas om nya shoppingområden. Men precis som med Mumin finns här motstånd så vi får se. Ligger ganska nära förslaget Berggrind men är en rejäl höjdskillnad mellan dem och inga raka vägar.
User avatar
Maqqan
Zonemaker
Posts: 1496
Joined: 30 Jun 2013 19:52
Country: Sweden
Location: Lusasken
Contact:

Re: Zonförslag kring Månsberget

Post by Maqqan »

Den existerande zonen FrykmansVäg skulle jag för övrigt vilja flytta något söderut. Idag ligger det som sagt på en bilväg som visserligen inte används dagligen men jag har mött bilar här vid enstaka tillfällen. Gissar det är en privat väg för de som har båt i hamnen åt sydväst.

Strax söder om existerande zonplacering finns istället mycket fina spångar som jag tycker förtjänar zonen mer. Planerar att lägga en issue på det men tänkte lyfta det här först om andra kanske har åsikter.
Post Reply

Return to “Värmland”