Turf obalanserat mellan länder(?)

Förslagsdiskussioner

Moderators: TBIT, Stonecape

Aicar
Posts: 25
Joined: 10 May 2021 07:16
Country: Sweden

Re: Turf obalanserat mellan länder(?)

Post by Aicar »

V12 wrote: 19 Apr 2022 08:45 Intressant jämförelse. Poäng i timmen beror även mycket på hur fort turfaren cyklar, typ mellan 20-50 zoner/h.
Hur många zoner de duktigaste turfarna hinner ta per timme har mer med spelplanen att göra än att det är stor skillnad i deras cykelhastighet. I Mariehamn är det inte svårt att ta >50 zoner per timme, i Sollentuna ligger jag ofta runt eller under 40 zoner per timme och i Köpenhamn låg jag ofta på 20-35 zoner per timme. Jag har tagit 535 zoner från morgon till kväll som mest i Mariehamn och i Sollentuna/Stockholm är motsvarande siffra 435. Poängmässigt är det dock omvänt; jag fick högst poäng per turfad timme i Köpenhamn, sen i Sollentuna och lägst i Mariehamn. Orsaken till det har att göra med hur många andra som turfar aktivt, d v s hur länge man får behålla zonerna. I Mariehamn är antalet aktiva som andel av befolkningen högst i världen. I Köpenhamn är det väldigt få aktiva och Sollentuna ligger någonstans däremellan.

Personligen tror jag att Király och M0112 är de som håller högst snitthastighet bland de som tagit många medaljer. Oberoff kan också kategoriseras hit, men jag har inte räknat på hans poäng. Det jag vill påvisa är att det verkar som upp till ca 15% av poängen (bland de duktigaste i världen) kan kopplas till olika cykelhastighet, medans skillnaden mellan olika regioner utgör så mycket som 40-60%. Område man turfar i slår således individuell variation med råge.
ojarnstr
Posts: 63
Joined: 13 May 2016 15:20
Country: Finland

Re: Turf obalanserat mellan länder(?)

Post by ojarnstr »

Vad vet om M0112 så är han en natt specialist. Jag har flera gånger kunnat konstatera att han varit i farten när jag gått och sova och fortfarande varit igång när jag cyklat till jobbet följande morgon.

Så det kan nog också säga en del om han timmes effektivitet som du själv konstaterar. I större städer är det nog effektivare att turfa natt tid när bilister/normala människor sover :).
zinkcity
Posts: 5
Joined: 28 Oct 2021 13:18
Country: Sweden

Re: Turf obalanserat mellan länder(?)

Post by zinkcity »

Älskar den här diskussionen då den tar upp är en av de mer irriterande sakerna med Turf (som jag för övrigt älskar). I min liga har jag tre britter som i princip kan hamstra zoner, sitta på dem i 2 veckor - och sedan ge sig ut på zonjakt (som ju dessutom ger 185p jämfört med mina 65-80p) så fort man själv lyckas komma i närheten av dem i ligan. Lite småirriterande,

Jag förstår samtidigt att det behöver finnas ordentligt med zoner på andra platser än Sverige om man vill få igång spelet i nya länder. Nåt jag tycker är viktigt (och en extra krydda när man själv åker utomlands).

Någon nämnde en lösning tidigare i tråden som jag tycker låter ypperlig. PPH slutar "betala ut" poäng efter 3-4 dagar. Det behöver väl inte vara svårare än så? Latmaskarna kan inte ligga hemma på sofflocket och håva poäng (för det är väl inte det spelet är tänkt för?), och de mer driftiga får helt enkelt åka ut och plocka zonen igen.

Dessa zoner som "nollställs" skulle kunna få en egen färg (eller markering) för att indikera att de inte ger 50p.
V12
Posts: 16
Joined: 27 Aug 2020 09:55
Country: Sweden

Re: Turf obalanserat mellan länder(?)

Post by V12 »

Den här rundan har det slagits ett sjukt rekord i hur många zoner man kan sitta på samtidigt (1270). Och det är inte slut ännu.
Aicar
Posts: 25
Joined: 10 May 2021 07:16
Country: Sweden

Re: Turf obalanserat mellan länder(?)

Post by Aicar »

I nuläget får han 23 800p per dygn gratis (från ppt). Det blir en bit över 500 000 poäng totalt för de dagar som är kvar på omgången. Han lär hinna ta rätt många zoner till, så den siffran kommer att växa en hel del. Turfar man i ett område där man inte får behålla zonerna särskilt länge får man turfa ca 6 timmar per dag bara för att hålla jämna steg med hans ppt. Det är inte rimligt.
Post Reply

Return to “Förslag”